Jul 31, 2010

Perjalanan Chenta & BB

          stressful traffic jam..       

Perjalanan mencari kekaseh kali ini agak sukar.. Trafik jem mengganas dalam perjalanan dari Cheras ke UM (tahap ini diberikan bagi orang yang jarang berhadapan dengan jem).. memang masa ni macam nak beli motor n nak merempit jek.. sambil menyelit sambil mengejek sang kereta yang tersangkut.. wawawa..

terlintas sejenak; "macam manalah diorang ni bley tahan dok KL.. setiap hari ulang alik balik keja mcm ni.. cekal sungguh nak mencari sesuap nasi..". beruntung keja di Masterskill walaupun gaji kecik tapi still hidupnye lebih mudah.. rumah yang disediakan dekat..  tak payah nak bergegas dan menghadap jem setiap hari..

Jem (jem roti) membuatkan aku stuck selama 2 jam (selalunye 20min jek).. sangatlah stress.. sang chenta ini perlu mengambil adik ipar di UM.. nak angkut skali balik kampung.. memang solehah aku ni.. Then selepas meredah kestersan jem ni, dlm jam 10 malam baru dapat tiket bus ke Muar.. dapat plak seat paling belakang. menghenjut macam kuda.. kesian BB dalam perut.. bergoyong-goyang.. penat die berjalan dr UM then kena naik kuda plak..  

hopefully BB can be strong for mama.. risau mama bile terpaksa naik kenderaan berkuda ni.. terpaksa BB harungi semua ni untuk berjumpa papa.. lain kali mama suh papa amik kite k B.. pakai keta "Lancer" papa tuh.. watpelah simpan "Lancer" tu kt umah je kan.. wawawa..

walaupun agak letih, akhirnye BB dapat juga jumpe papa kekaseh mama.. hahaha... sangat tak sabar nak BB membesar dalam perut.. nak sama macam mama Intan n mama Deena.. tak sabar jugak nak rasa BB menendang perut mama.. sangat tak sabar.. cepat2lah membesar k BB.. (^-^)


4 comments:

deena awanis said...

sabar yer mimi..nanti bila dia dah stat menendang, tau laa nak pikir bahasa yang sesuai nak suruh dia slow down sket..hihi

baluke said...

benci2...sempat perli kite lagik yer

intan azuzarina said...

hmm..dgr 2 shama..cian kt mama mimie kene alek nek kuda berenjut2..sgt berisiko ye utk permulaan pregnancy..huhu..
mimie..tgu ye lg beberapa bulan..u akan rase tendangan padu dr dalam pewot..belum tmbh ag pewot yg senget benget..hahaha..so chuweet =)

ryna ryn said...

cambestnyer pregnant.. truja je dgr msing2 nyer pglman..hihihi...