Oct 30, 2012

HAHAHAHA


Salam,


Gelak besar saya hokey! kerananya, sekian lamanya saya telah melupakan blog saya ini.. Bersawang-mawang.. Memang takde sifat istiqamah betul.. Harus saya perbaiki keadaan ini ye.. Sampaikan saya dah beranak 2 baru nak jenguk blog ini!!! teruk betul mak budak ini.. huhu.. maapla mimi no-hibi..

Terlalu banyak perkara yang berlaku pada saya hokey selama saya meninggalkan blog mimi no-hibi ini.. My last entry was about my 1st pregnancy (6 months), 21 Dec 2010.. now Oct 2012!! APAKAH??? rasenye tujuan saya nak blogging semula sebabnye saya gembira bile saya baca semula entry saya.. hahaha.. sangat Syiook Sendiri hokey.. whatever.. saya memang sentimental sket.. nanti saya gelak sengsorang baca ape yang saya tulis.. kihkihkih.. 

First of all, let me introduce u with my lil princess Nur Aisyah Maisarah 19 months. Lahirnye die dengan doktor menginduce saya pada 30 March 2011. Cukup sifatnye, Alhamdulillah. Tapinye kapalanya ade sedikit  unik. Betuknye ala-ala ADUDU gitu, dalam citer boboiboy tuu. Ade orang cakap anak saya macam alien mase baru-baru die lahir. hukhuk.. sedey.. tapi saya rasa, Aisyah mesti akan jadi bijak genius terbaaek InsyaAllah tu sebab kepalanye besar sikit (cakap laju2).. sekarang ni dah nampak normal dah sebab Aisyah dah ade rambut untuk menutupi kepalanya.. hehe.. saya sayang die sebab die pandai menari Gangnam Style. hihihi.. tomey sangat.. ibu die lah yang ajar.. so ibu die pun turut dalam kategori tomey sangat.. hahaha.. ;p
nilah budak yang saya ceritakan tuu..
Icha gelak beso

Muke sangat bapaknye.. suke ketawa kihkihkih sambil tutup mulut.. tapi kalo gelak beso, macam nilah ghupe die. pandai ambil hati orang.. rasenye die ikut ibu die kot.. hahahaha.. (best betol puji diri sendiri!! saya suke blogging!!)

Ni plak my hero, Muhammad Shah Mirza (5 months), born at 13 Mei 2012. haah yang ni senang sket nak keluar. Sakit jap naturally then keluar. it's easy like 1 2 3. giler hebat.. hahaha.. berat tu memang berat.. semua anak saya berat. Aisyah 3.3kg, Mirza 3.4kg. Baka Beyonce kate bapaknye.. hahaha..

Mija my Hero

haahh.. si Mija ni muke ade sikit ibu die.. suke senyum sengih macam ibu die jugakkk lagii.. cume mase ni die nampak stress sebab bapaknye tu mengganggu gugat ketenteramannye bergambar..

hmm.. pendek cerita, memang dah macam-macam berlaku.. pape pun, saya semakin sibuk berusaha menguruskan anak-anak, suami, rumah.. bekerja lagi.. nak jadi isteri solehah, ibu mithali, staff of the year lagi, nak bijak cam Einstein lagi.. perhhh memang nak gempak je saya ni.. tengok jela macam mane jadinye saya ni.. hahahahaha.. yang penting saya hepi-mopi..=)

p/s: saya nak capai semua tu.. doakan saya ye.. hehehe..



ikhlas kembali,

3 comments:

auntacu81 said...

wah...berkurun akak tunggu baru ada...masa akak terjumpe blog mimi, and follow, mimi terus berenti, ...takpe tau x suke akak kan?kan?kan?...hehe...take care...looking forward to hear from you again...:)

me-mie said...

laa yeke.. hehehe.. bizi sejak beranak dan beranak.. hehe.. TQ for waiting for me kak jijah.. pasni nak istiqamah menulis.. insyaAllah =)

auntacu81 said...

alah...wawawawawa....mimie tak kenal akak...hhuhu...yelah ingat kat kak jijah jek!!! ;)