Aug 2, 2010

BB: Week 6

BB age: 6th week

Hai BB.. mama lupe plak nak update cerita pasal BB.. hehe.. mama terlalu beremosi sekarang sampai mama terlupe ada BB dalam perut mama.. huhu.. sowi BB.. mama sayang BB tau.. jangan merajuk k.. (^-^)

skang BB dah masuk miggu yang ke-6.. mengikut ape yang mama baca, masa ni saiz BB macam kacang je.. mama pun taktaulah kacang hijau ke, kacang merah ke atau kacang tanah. tapi menurut babaycentre die cakap macam kacanglah. haha.. soo cute! sepanjang masa ni my BB facial features dah terbentuk. ada dark spot untuk mata BB, then dah bentuk lubang hidung kemudian salur telinga BB..

also, the BB have protuding buds yang akan jadi tangan dan kaki BB. bentuk tangan dan kaki BB masa ni macam pendayung kecik.. hahaha... soo tomey.. =) then at this time, BB's pituitary gland and muscle fibres develop. Also, BB dah ade heart beat dah!! BB's heart beat lebih laju 2x ganda daripada mama.. 150 heart beat seminit! sangat menakjubkan.. huhu.. SubhanAllah..

tak sabar mama nak BB membesar.. nak rase BB bergerak aktif dalam perut mama.. tapi mama kena bersabar menunggu sampai Trimester ke-2.. semoga BB mama selamat dan membesar dengan sihat selalu ye.. (^-^)

p/s: BB, papa kim salam tau.. die cakap sowi sebab selalu kacau BB.. hihihihi.. ;-)

5 comments:

baluke said...

hahahha...papa nk minta maap kt bb kerana gngu mama hahah

me-mie said...

ganggu mama mksudnye ganggu bb la..;p

deena awanis said...

jaga diri yer mama..mama nak BB macam auntie intan ke auntie deena??huhu

me-mie said...

nak dua2lah mama deena..hahahaha

intan azuzarina said...

BB membesar leklok k..auntie will take care of ur mama..insyaAllah..(ms ade kt opis je la ek BB..hehe..tp smpi awl bln 9 je la pn smpt sbb mama intan pn nk meletup time 2..hakhak )