Jun 15, 2010

I'm Married!!


Tanggal 29 Mei 2010: aku sah menjadi isteri kepada Mohd Shahma bin Mohd Ahwan.. suatu perasaan yang tidak dapat diungkap bila akad diterima.. perasaan yang bercampur baur.. gembira + bahagia + sedey + sayu.. semua ada.. hahahaha..

paling sedey bile time baca ayat2 cinta pada mak dan ayah.. sedeynye.. mak awal2 dah nanges.. luluh hati aku masa tu.. macam x nak kawin pun ade.. huhu.. banyak betul jasa bakti mak dan ayah padaku.. tak terbalas rasenye.. bile dah kahwin, aku dah jadi hak suami.. mak ayah macam mane?? huhu.. bile ingat sumer ni, mmg nak mengalir air mata lah.. huhuhu..

 
ape pun majlis diteruskan.. dengan hebatnye Encik Shahma melafaz akad nikad tanpa ragu2 (sekali je tuh!!).. tahniah cik Shahma kerana berjaya mendapatkan gadis yang paling shantek di abad ini.. hahaha.. dah lama tuh die praktis menjawab akad kat umah sorang2.. bagus cik Shahma.. practise make perfect!!

 keesokkannye majlis walimatulurus dilangsungkan di rumah aku.. aku rase sedikit down pada ketika ini sebabnye aku x rase aku cantik mase ni.. aku salah pilih baju kot plus tudung yg x sesuai.. aku nampak gemok time ni.. hwaaa.. tertekannye bile ingat perkara ni..
 http://www.emocutez.com

nampak domok kan ms ni.. tp ku tetap siarkannye.. wawawa.. (kat blakang tu mak aku)
walhal masa ni cik shahma hensem..huhuhu
 sedara mara, kawan2 yang hadir semasa hari pernikahan
                                     
kawan2 dari Masterskill..mekaseh semua!!
 
ape pun, mak ayah, adik beradik, saudara mara dan jiran tetangga banyak membantu dalam majlis ni.. xdapat ku nak balas jasa mereka.. cume aku boleh janjikan ialah bile korang kawin ke, anak2 korg kawin ke, nak kawin lagi ke, aku akan datang merewang! InsyaAllah.. hehe.. mekaseh juga pada yang sudi hadir ke majlisku..
Sekian,

Wassalam..

4 comments:

Kinjunx said...

haha. ini kau yg kawen ke? bila?
tak jemput pun.

deena awanis said...

mimie darling..congrats ye!!sorry laa mama dina x dapat datang..jauh sangat laa yang..hehehe..

selamat melalui liku2 alam perkahwinan..n cepat2 join the "club" yer..

me-mie said...

ko ngade ye fara!! ko kan tulang belakang..kalo ko xde, majlis xjadi tau..mekaceh syg..;)

me-mie said...

mekceh deena..;) mmg xsbr ni dina nk join the club..hehehe