May 6, 2010

Liputan cerita The Losers


Wednesday nite: haha.. ari rabu adalah hari menonton wayang sedunia.. sebab wayang pada hari rabu adalah lebih murah dp hari2 lain.. aku pun xsure nape.. dan xsilap aku jugak, ada women's day movie (ker girls day??lantaklah..). cume aku xtau pada hari apakah women's day.. hwahwa.. yang aku ingat, dulu ms aku belajar di UMS tiket wayang aku cume RM5 sb student price..

hadei.. teringat plak jaman dolu2.. 1st movie yg aku tgk adalah Harry Porter dan aku xingat episod brape.. aku sgt menggemari cite Harry Porter.. dan sedia maklum ye, genre movie yg i suke ala2 cam Harry Porterlah.. cam Narnia,  LOTR, Eregon, Alice in the Wonderland, Avatar, How to Train ur Dragon etc.. cite2 dogeng @ science fiction  mmglah aku suke.. ianye membuatkan aku gumbira.. kepala x sesak bile tengok.. hwahwa.. BEST..=)

dan semalam, bertemankan my Bucuk, buat pertaman kalinye aku tgk cite action perang2.. THE LOSERS! huh.. sgt bestlah.. lawok plak tuh.. cite tu buat aku rs kagum.. aku rs cm hebatnyenye diorng ni wt action.. terror giler.. kalo menambak tu xpernah miss.. hwahwa.. mmg hebat die tipu aku.. hehe.. tp humor yg diselitkan dan skill yg ditunjukkan akan membuatkan kite xkn kelip matalah.. so aku sepakat dgn my Bucuk utk memberikan 5 BINTANG kpd THE LOSERS!!

so here are some details about THE LOSERS:
The Losers is based on the comic book of the same name by Andy Diggle about a Special Forces team, aka The Losers. They sent into the Bolivian jungle on a search and destroy mission. The team -- Clay, Jensen, Roque, Pooch and Cougar -- find themselves the target of a lethal betrayal instigated from inside by a powerful enemy known only as Max. Presumed dead, the group makes plans to even the score when they're joined by the mysterious Aisha, a beautiful operative with her own agenda. Working together, they must remain deep undercover while tracking the heavily-guarded Max, a ruthless man bent on embroiling the world in a new high-tech global war.

Director: Sylvain White.
Starring: Jeffrey Dean Morgan, Chris Evans, Zoe Saldana, Idris Elba, Jason Patric, Columbus Short, Holt McCallany
Genres: Action/Adventure, Thriller and Adaptation
Running Time: 1 hr. 38 min.
Release Date: April 23rd, 2010 (wide)
MPAA Rating: PG-13 for sequences of intense action and violence, a scene of sensuality and language.

p/s: seronok menonton wayang bersama my Bucuk.. =)

3 comments:

Kinjunx~ said...

Aku nak tengok citer ni,.

me-mie said...

bley bah..plah tgk..kt muar kan ade panggung terhebat..hehe

baluke said...

kite pi tgok samer2 nk fara hikhihkhik