May 3, 2010

While @ HOME

Last Weekend: Hwaa... adelah minggu yang sangat bizi utk aku.. jiran aku melangsungkan majlis perkahwinan so aku sbg jiran yang perlu menunaikan tanggungjawab sbg seorg muslim terhadap jirannnye, aku pn turut turun padang rewang bersama org2 kampung.. (Bagus anak cikgu Semah ni..hee..)

walaupun sgt penat tp aku sgt gumbira dpt berbakti kpd org kampungku ini.. mak aku ckp, mcm nilah hidup bermasyarakat.. kena saling tolong menolong.. kena buat dgn ikhlas dan jangan pernah harapkan balasan.. hmm memamg tersangat betullah mak! x pernah mak cakap x betul.. mak mmg superb!

aku memandang mak aku sbg idola dlm hidup aku.. mendidik aku supaya jd manusia yg berguna yg dpt menyumbang bakti kpd agama, kpd masyarakat dan kpd negara.. anak2 muda zaman sekarang dah lupe dah bagaimana nak bermasyarakat.. rewang ni pn sebenarnye salah satu cara untuk bermasyarakat.. jangan hanya pandai buat mesyuarat tingkap je kan.. yang ni mmg sume orang pandai.. x payah diajar.. hehe..

 aku sempat  jengah dr luar tingkap jek.. sibuk merewang katekan..;p

Sementelaah perkahwinan aku hampir tiba, aku turut sibuk dgn hal remeh temeh utk kahwin ni.. hadei.. ade kalanye aku cm stress giler membuat persiapan kahwin ni.. betapa susahnye aku nk kerah otak aku utk kuarkan idea utk men"decorate" barang hantaran aku.. huuhuu.. sangatlah down bile aku xde idea utk menghias hantaran.. mak cakap xpayah nk cantik2 sgt.. tp aku ni "perfectionist" sgt smpai x tau mcm mn nk jadikan ianya perfect.. lucky i have a creative mom.. dielah yang menjadi pemangkin penjanaan otak kiri aku utk keluarkan idea.. hwahwahwa... mekaseh mak.. cayang mak sgt..  =)


Antara barang hantaran yang xnak jadi sangat.. huhu

Alhamdulillah sebelum aku menempuhi segala yg rumit2 ni, hal2 dgn pejabat agama aku dah settlekan awal.. kalau x mesti aku lagi serabot aku nk pk.. huhu.. mekaceh to my Bucuk sb temankan dinda settlekan urusan di Pejabat Agama.. lap u sungguh la!! =) korg yang dok JOHOR, get ready utk ditemuduga sebelum pernikahan diluluskan k.. hahaha.. mmg kena bersedia banyak sebelum berkahwin ni.. selain hal duit ke ape, penuhi ilmu agama supaya dapat menjadi suami / istri yang bertanggungjawab..

borang2 yang perlu disettlekan sblm kawin..

my Bucuk sedang fotostetkan borang saye..hehe..sweetlah si Bucuk kalo uol nk tau..;p

tapi.. dok umah memang adalah saat yg best sgt.. kenapa saya suke rumah saya?? sb.. rumah saya ade mak dan fara.. rumah saya best!!.. kenapa saya suke rumah saya?? sb.. rumah saya ade BuBu.. bubu sgt chomel n rumah saya best!! kenapa saya suke rumah saye?? hahaha.. sb rumah saya.. adalah.. syurga saya!!!


mak saye dan fara saya sentiasa best utk saye!! they're rock!

BuBu saye yg best..hehe..


p/s: saye jugak x sabar nak ade rumah baru dan hidup bersama my Bucuk..hihi..

4 comments:

Kinjunx~ said...

haha
kasut tuh akhirnya kene bungkus!

me-mie said...

tulah pasal..hukhuk..xpela..jgn melawan ckp org tua kn..

baluke said...

hahahha... best lah blog awak nie.. jeles sy

me-mie said...

best kan..hahahaha..;p hopefully leh maintain..hehe